Направо към основното съдържание
Лого на Европейската комисия
Представителство в България
Новинарска статия11 Aвгуст 2023 г.Представителство в БългарияВреме за четене 1 мин

ЕК обяви 25-те нови членове на Европейския съвет за младежки проучвания

Европейската комисия обяви днес имената на новите членове на Европейския съвет за младежки проучвания за международни партньорства за периода 2023—2025 г. Съобщението идва в навечерието на Международния ден на младежта - 12 август.

https://international-partnerships.ec.europa.eu/policies/youth/youth-sounding-board_en
(c) European Youth Portal

Това е вторият Съвет за младежки проучвания за международни партньорства, след като мандатът на първия приключи през юли. Съветът ще отправя съвети към комисаря, отговарящ за международните партньорства, Юта Урпилайнен, както и Генерална дирекция „Международни партньорства“ на ЕК относно участието и предоставянето на по-големи възможности на младите хора в рамките на външната дейност на ЕС.

"Тази разнолика група от 25 талантливи млади хора ще направи външната дейност на ЕС по-приобщаваща, по-ефективна и по-подходяща за младите хора", коментира комисарят по въпросите на международните партньорства Юта Урпилайнен.

Членовете на Съвета бяха избрани чрез открита покана: 14 жени и 11 мъже на възраст между 19 и 29 години. Десетима членове са от Африка, шестима — от Азия, един — от Тихоокеанския регион, петима — от Латинска Америка и Карибския регион, и трима — от Европейския съюз. 

Планът за действие за младежта в областта на външната дейност на ЕС, приет през октомври 2022 г., придава официален характер на партньорството с младите хора като основни участници в промяната за по-демократични, равнопоставени, приобщаващи и мирни общества. 

За повече информация:

Съобщение за медиите относно Европейския съвет за младежки проучвания

Относно въпросите на младежта  

Съвет за младежки проучвания

План за действие за младежта

Данни

Дата на публикуване
11 Aвгуст 2023 г.
Автор
Представителство в България