Направо към основното съдържание
Лого на Европейската комисия
Представителство в България

Дом на Европа и Информационен център

Информационен център в Дома на Европа

Информационният център на Европейския съюз в София е създаден от Делегацията на Европейската комисия в България и отваря врати на 13 септември 2001 г. Една от основните му дейности е да предоставя на гражданите информация и знания за Европейския съюз, по-конкретно за неговото законодателство и политики, както и координати за връзка с неговите институции или с други международни организации, в случай че се изисква по-специфична информация в дадена област. От 01.01.2023 г. това се случва чрез два канала за комуникация – имейл и телефон.

По телефона или по електронната поща (infocentreatevropa [dot] bg (infocentre[at]evropa[dot]bg)) можете да отправяте свои запитвания и да получите информация и консултации по теми като история на Европейския съюз, неговите институции, политики и инструменти за сътрудничество или насоки за това, къде да намерите подходящи материали в тези области.

Безплатни издания по разнообразни въпроси на европейската интеграция можете да заявите по електронна поща (infocentreatevropa [dot] bg (infocentre[at]evropa[dot]bg) ) и да получите на място в Представителството или по пощата, ако не сте от София.

Групови посещения и събития

Информационният център организира информационни сесии за групи. Те запознават посетителите с работата на центъра и предоставят обща информация за ЕС и неговите институции. Центърът също така съдейства при организирането на събития на външни организации, чиито домакин е Домът на Европа.

Ако искате да направите заявка за посещение на група или да запазите зала за събитие, можете да се свържете с екипа на Информационния център на посочените телефони и/или електронна поща.

За повече информация прочетете:

Правила за ползване на услугите на Информационния център

Правила за ползване на залите на "Дом на Европа"

Свържете се с екипа:

Работно време
Понеделник - петък: 10:00 – 13:00 ч. и 14:00 – 17:00 ч.

Адрес
ул. "Г.С.Раковски" №124, София
Ел. поща: infocentreatevropa [dot] bg (infocentre[at]evropa[dot]bg)
Тел.: 02 933 52 58, 02 933 52 37