Skip to main content
Лого на Европейската комисия
Представителство в България
Новинарска статия11 април 2022

Бъдещето на Европа: Конференцията скоро ще изготви препоръки на политиката

Participation of College Members of the European Commission to the Plenary Session of the Conference on the Future of Europe in Strasbourg

На пленарното заседание на Конференцията за бъдещето на Европа на 8—9 април бяха обсъдени конкретни предложения.

Председателите и говорителите на девет работни групи внесоха консолидирани проектопредложения, групирани по теми, на пленарното заседание на Конференцията. Предложенията бяха основани главно на препоръките на европейските граждански панели, както и на националните панели и обогатени от идеите от многоезичната цифрова платформа. Тези предложения бяха обсъдени от всички членове на пленарното заседание.

Заключителното пленарно заседание на Конференцията е насрочено за 29—30 април в Страсбург, където се очаква предложенията да бъдат одобрени въз основа на консенсус от пленарното заседание. Изпълнителният съвет на Конференцията ще включи тези предложения в окончателния доклад на Конференцията, който ще бъде представен на председателите на институциите на ЕС на 9 май в Страсбург на церемонията, която ще отбележи закриването на конференцията.

За повече информация

Записите на пленарните заседания по теми могат да бъдат гледани на следните връзки:

Можете да гледате записите от заседанията на работната група по EBS. Пресконференцията с тримата съпредседатели може да бъде намерена тук.

Данни

Дата на публикуване
11 април 2022