Skip to main content
Лого на Европейската комисия
Представителство в България

Филтриране по

Новини (339)

RSS
Показване на резултати от 1 до 10
  • Новинарска статия

EK препоръчва действия за борба с онлайн пиратството на спортни и други събития, предавани на живо

Чрез засилването на борбата с онлайн пиратството препоръката ще допринесе за повишаване на конкурентоспособността на спортния и творческия отрасли на ЕС.

  • Новинарска статия

По-строги правила за борба с корупцията в ЕС и по света

ЕК ще засили действията си, като стъпи върху вече въведените мерки, ускори усилията за интегрирането на мерки за предотвратяване на корупцията в структурата на политиките и програмите на ЕС и като подкрепя активно работата на държавите членки за въвеждане на силни политики и законодателство.

  • Новинарска статия

500 милиона евро и нови мерки за спешно увеличаване на капацитета на отбранителната промишленост на ЕС за производство на боеприпаси

ЕК прие Законодателния акт в подкрепа на производството на боеприпаси с цел спешно доставяне на боеприпаси и ракети в Украйна, и за подпомагане на държавите членки да попълнят запасите си.

  • Новинарска статия

По новата пограма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ и спортните компании ще могат да разработват и внедряват иновации

По програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ в българската икономика ще бъдат инвестирани над 1.49 милиарда евро за периода 2021-2027г.