Направо към основното съдържание
Лого на Европейската комисия
Представителство в България

Филтриране по

Новини (499)

RSS
Показване на резултати от 1 до 10
  • Новинарска статия

Споразумение за европейско законодателство относно съдебни дела, насочени срещу журналисти и правозащитници (SLAPP)

EК приветства предварителното политическо споразумение относно т.нар. „стратегически съдебни производства, насочени срещу участието на обществеността“ - SLAPP.

  • Новинарска статия

ЕК обяви план за действие за електроенергийните мрежи и списък със 166 трансгранични проекти за енергийна инфраструктура

ЕК оповести план за действие за по-ефективни електроенергийни мрежи и прие списък със 166 трансгранични проекти за енергийна инфраструктура.

  • Новинарска статия

ЕК предложи ново законодателство срещу контрабандата на мигранти и засилване на ролята на Европол

Европейската комисия отправи призив за действие за Световен алианс за борба с контрабандата на мигранти и предложи ново законодателство, включително регламент за засилване ролята на Европол.

  • Новинарска статия

2022 г. е втората най-тежка година за горските пожари

2022-ра е втората най-лоша година по отношение на горските пожари, показва мониторингът на EFFIS. ЕК представя предложение за законодателство за мониторинг на горите в ЕС. ЕК предлага всеобхватен мониторинг за подобряване на устойчивостта на европейските гори

  • Новинарска статия

Еврото и Механизмът за възстановяване и устойчивост се ползват с широка подкрепа в страните от еврозоната

Проучване на Евробарометър показва, че еврото и Механизмът за възстановяване и устойчивост продължават да се ползват с широка обществена подкрепа в страните от еврозоната.