Направо към основното съдържание
Лого на Европейската комисия
Представителство в България
Новинарска статия23 Февруари 2022 г.Представителство в БългарияВреме за четене 1 мин

ЕК определя стратегия за насърчаване на достойния труд в световен мащаб

ЕК представя своето съобщение относно достойните условия на труд в световен мащаб, в което отново се потвърждава ангажиментът на ЕС да отстоява достойния труд в Съюза и по света, и премахването на детския труд и принудителния труд.

Fishing in the EU – Portugal, sardines processing for retail sales 

ЕС насърчава достойния труд във всички сектори и области на политиката в съответствие с всеобхватен подход, насочен към работниците на пазарите в ЕС, в трети държави и в световните вериги на доставки. В приетото днес съобщение се определят вътрешните и външните политики, които ЕС използва за постигането на достойни условия на труд в световен мащаб, като тази цел е поставена в центъра на приобщаващото, устойчиво и стабилно възстановяване от пандемията.

Като част от този всеобхватен подход Комисията подготвя нов инструмент, с който ефективно да се забрани внасянето на пазара на ЕС на продукти, произведени чрез принудителен труд, както беше обявено от председателя Фон дер Лайен в нейната реч за състоянието на Съюза за 2021 г. Този инструмент ще обхване стоките, произведени в ЕС и извън него, като съчетава забрана със стабилна рамка за правоприлагане. Тя се основава на международни стандарти и ще допълва действащите хоризонтални и секторни инициативи на ЕС, по-специално задълженията за надлежна проверка и прозрачност.

Подробности ще намерите в съобщението за медиите тук.

Данни

Дата на публикуване
23 Февруари 2022 г.
Автор
Представителство в България