Направо към основното съдържание
Лого на Европейската комисия
Представителство в България
Новинарска статия4 Декември 2023 г.Представителство в БългарияВреме за четене 1 мин

ЕК приема кандидатури за обучителни пътувания в Брюксел за регионални журналисти #EUinMyRegion

#EUinMyRegion

Европейската комисия обяви покана за местни и регионални журналисти и създатели на съдържание, които от днес могат да кандидатстват за тематични обучителни пътувания в Брюксел, посветени на функционирането на европейските институции и общите политики на ЕС – в частност политиката на сближаване.

Журналистите, които желаят да участват в изданието за 2024 г. на програмата на Комисията за медийни пътувания #EUinMyRegion, се приканват да кандидатстват онлайн в срок до понеделник, 8 януари 2024 г., 17.00 ч. централноевропейско време.

Програмата е отворена за европейски регионални и местни журналисти и създатели на съдържание и включва двудневно обучително пътуване до Брюксел. Участниците ще посетят институциите на ЕС, ще научат повече за различните структури и процедури и ще получат задълбочена информация за политиката на сближаване в ЕС, както и за превенцията на измамите и на лошото управление на европейски средства. Чрез участието си в програмата #EUinMyRegion, журналистите ще опознаят политиките на ЕС и ще създадат нови контакти и връзки с други журналисти от различни държави и региони.

Първата обучителна визита е насрочена за 19-22 март 2024 г., като през април и май са планирани следващите две пътувания. Очаква се всяко пътуване да включва около 40 журналисти и създатели на съдържание от различни държави членки.

Програмата е изцяло на английски език. Повече информация ще намерите тук.

Данни

Дата на публикуване
4 Декември 2023 г.
Автор
Представителство в България