Направо към основното съдържание
Лого на Европейската комисия
Представителство в България
Новинарска статия7 Mарт 2023 г.Представителство в БългарияВреме за четене 1 мин

ЕС инвестира в чистотата на столичния квартал “Драгалевци“

Изграждането на канализационната мрежа в кв. „Драгалевци“
(c) European Union

Днес започнаха строителните дейности по полагане на нова канализация на квартал „Драгалевци“ в София с 30 милиона лева безвъзмездно финансиране по политиката на сближаване от ЕС.

Ще се изградят близо 18 км улична канализация, като се осигурява възможност на гражданите – собственици или ползватели на урегулирани поземлени имоти, да се присъединят към новоизградената мрежа. По този начин канализационната система на София ще обхване още над 3 300 екв. ж. Ще бъдат изградени и 16 км дъждовна канализация.

Заедно с националното съфинансиране изграждането на канализационната мрежа в кв. „Драгалевци“ струва 41 млн. лв. по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“.     

Реализирането на съвременната канализационна инфраструктура в  “Драгалевци“ е част от проекта „Изграждане на ВиК инфраструктура в Столична община, финансиран от Европейския съюз. Общият размер на инвестицията е над 140 млн. лв. В рамките на проекта ще се изграждат ВиК мрежи и в други райони на София – Суходол, „Обеля“, „Лозенец“ и др. 

Данни

Дата на публикуване
7 Mарт 2023 г.
Автор
Представителство в България