Направо към основното съдържание
Лого на Европейската комисия
Представителство в България
Новинарска статия3 Oктомври 2023 г.Представителство в БългарияВреме за четене 1 мин

Информационни клипове "Еврото и опитът на другите държави" и "Еврото и фирмите"

#ЗаЕврото

Кампанията "#ЗаЕврото накратко: отговорите, които търсим" представя новите два информационни видеоклипа от поредицата, която се разпространява в социалните мрежи и в медиите, за да предостави достъпна информация за процеса на въвеждане на еврото в България.

Клип № 8 "Еврото и фирмите" предоставя отговори на важни за бизнеса въпроси като как ще се отрази въвеждането на еврото на бизнеса и кога и как ще се подготвят работодателите за преминаването към новата валута.

Клип № 9 "Еврото и опитът на другите държави" разказва какво се е случило в другите страни след влизането им в еврозоната. Статистическите данни и опитът на 20-те страни, които вече са част от еврозоната, напълно опровергават страховете, че стоките и услугите ще поскъпнат.

#ЗаЕврото накратко: отговорите, които търсим е кампания, с която Европейската комисия в България - с подкрепата на Министерството на финансите и Българската народна банка - предоставя практическа информация за процеса на присъединяване на страната към еврозоната, както и достъпни отговори на най-често задаваните въпроси за еврото. Кампанията включва поредица от информационни видеоклипове по 10 теми, които се разпространяват сред различни аудитории в социалните мрежи и медиите.

Новините за кампанията можете да следите на Фейсбук страницата на Европейската комисия в България.

Данни

Дата на публикуване
3 Oктомври 2023 г.
Автор
Представителство в България