Направо към основното съдържание
Лого на Европейската комисия
Представителство в България
Новинарска статия25 Септември 2023 г.Представителство в БългарияВреме за четене 1 мин

"Лихви, заеми, финанси" и "Защитата на потребителите" са темите на новите клипове #заЕврото

Информационни клипове № 6 и 7 от кампанията #ЗаЕврото накратко: отговорите, които търсим.

#ЗаЕврото

"Лихви, заеми финанси" и "Защитата на потребителите" - това са темите на новите два информационни видеоклипа от кампанията "#ЗаЕврото накратко: отговорите, които търсим".

Във видео №6 от поредицата ще намерим отговори на въпроси като: какво ще се случи със заемите, депозитите и застраховките ни след преминаването към еврото, как ще се отрази то на фиксираните и плаващите лихви, ще трябва ли да сменяме банковите си карти и ще има ли промени в тарифните планове за различни услуги, които ползваме.

Седмият клип от поредицата #заЕврото предоставя отговори на въпросите дали ще свикнем лесно с еврото, колко време ще продължи задължителното обозначаване на цените едновременно в левове и евро, кои държавни органи ще следят за нарушения и как ще можем да се защитим при опити за злоупотреби.

#ЗаЕврото накратко: отговорите, които търсим е кампания, с която Европейската комисия в България - с подкрепата на Министерството на финансите и Българската народна банка - предоставя практическа информация за процеса на присъединяване на страната към еврозоната, както и достъпни отговори на най-често задаваните въпроси за еврото. Кампанията включва поредица от информационни видеоклипове по 10 различни теми, които ще се разпространяват през следващите седмици.

Новините за кампанията можете да следите на Фейсбук страницата на Европейската комисия в България.

Данни

Дата на публикуване
25 Септември 2023 г.
Автор
Представителство в България