Направо към основното съдържание
Лого на Европейската комисия
Представителство в България
Новинарска статия19 Юни 2024 г.Представителство в БългарияВреме за четене 1 мин

Покана за кандидатстване — експерти по прилагането на Акта за цифровите услуги

Акт за цифровите услуги (DSA)

Европейската комисия отправя покана за изразяване на интерес, за да назначи служители по Акта за цифровите услуги (DSA) в представителствата на Комисията в държавите членки. Комисията набира 27 договорно наети служители в представителствата, които да се присъединят към екипа, който се занимава с правоприлагането в областта на цифровите услуги. Този екип е динамичен и силно мотивиран, а експертизата на членовете му е с широк спектър. Екипът е натоварен с регулаторната работа по отношение на много големите онлайн платформи и много големите онлайн търсачки, определени от Комисията.

Крайният срок за подаване на кандидатури е 16 юли 2024 г

Избраните експерти ще работят със заинтересованите страни и ще събират данни и доказателства в подкрепа на прилагането на Акта за цифровите услуги и ще работят с екипа на терен като идентифицират и анализират потенциални нарушения на това законодателство. 

Поканата за представяне на кандидатури е публикувана на уебсайта на Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) заедно с детайлното описание и изискванията.

Данни

Дата на публикуване
19 Юни 2024 г.
Автор
Представителство в България