Направо към основното съдържание
Лого на Европейската комисия
Представителство в България
Новинарска статия4 Септември 2023 г.Представителство в БългарияВреме за четене 1 мин

Старт на кампанията #ЗаЕврото накратко: отговорите, които търсим

Информационната кампания с практическа информация за процеса на присъединяване на България към еврозоната и достъпни отговори на най-често задаваните въпроси за еврото.

#ЗаЕврото

Днес започна #ЗаЕврото накратко - отговорите, които търсим - кампания, с която Европейската комисия в България предоставя на гражданите практическа информация за процеса на присъединяване на страната към еврозоната и достъпни отговори на най-често задаваните въпроси за еврото.

"#ЗаЕврото накратко" се изпълнява с подкрепата на Министерството на финансите и Българската народна банка и включва поредица от информационни видеоклипове по 10 различни теми, които ще се разпространяват през следващите седмици.

Първият клип от поредицата e посветен на еврозоната - паричния съюз на държавите членки на ЕС, приели еврото като своя официална валута.

Всеки анимиран видеоматериал се фокусира върху конкретен аспект от прехода към единната европейска валута - процесът на замяна на лева с евро, отражението върху всекидневието на хората, ползите за икономиката и бизнеса. Разглеждат се и някои от често срещаните митове и страхове, свързани с общата европейска валута.

Подробностите за кампанията можете да следите на страницата ни във Фейсбук

Представителството на ЕК в България е готово да предостави при поискване материали от кампанията на организации и медии, които проявят желаниe да ги разпространяват чрез своите информационни канали.

Данни

Дата на публикуване
4 Септември 2023 г.
Автор
Представителство в България