Направо към основното съдържание
Лого на Европейската комисия
Представителство в България
Новинарска статия18 Септември 2023 г.Представителство в БългарияВреме за четене 1 мин

#ЗаЕврото: информационни клипове № 4 и 5

"Как изглежда еврото?" и "Какво ще се случи с парите ми?" - новите два информационни видеоклипа от кампанията "#ЗаЕврото накратко: отговорите, които търсим".

#ЗаЕврото

Информационните видеоклипове №4 и 5 от кампанията #ЗаЕврото накратко - отговорите, които търсим са вече в ефира на традиционните и социални медии.

От четвъртото видео от поредицата ще научите как преходът от лев към евро ще се отрази на всекидневието и личните ни финанси. Какво ще се случи с парите ни, когато България стане част от еврозоната? Къде, кога и как ще можем да обменим левовете в евро? Как ще плащаме в магазина и как ще се изписват цените на етикетите?

В петото видео ще научите повече за това как изглежда еврото и какви защити има. Знаете ли, че евробанкнотите имат и надпис на кирилица след влизането на България в Европейския съюз? И че лицевата страна на всички евромонети е еднаква, а гърбовете са уникални за всяка страна?

#За еврото е кампания, с която Европейската комисия в България - с подкрепата на Министерството на финансите и Българската народна банка - предоставя практическа информация за процеса на присъединяване на страната към еврозоната, както и достъпни отговори на най-често задаваните въпроси за еврото. Кампанията включва поредица от информационни видеоклипове по 10 различни теми, които ще се разпространяват през следващите седмици.

За предишните три видеоматериала можете да прочетете тук. На нашия уебсайт можете да намерите допълнителна информация за кампанията, а последни новини #заЕврото можете да следите на страницата ни във Фейсбук.

Данни

Дата на публикуване
18 Септември 2023 г.
Автор
Представителство в България