Направо към основното съдържание
Лого на Европейската комисия
Представителство в България
Новинарска статия31 Mай 2024 г.Представителство в БългарияВреме за четене 1 мин

ЕК определи „Тему“ като много голяма онлайн платформа по Акта за цифровите услуги

Акт за цифровите услуги

Европейската комисия определи платформата за онлайн пазаруване „Тему“ (Temu) като много голяма онлайн платформа (VLOP) съгласно Законодателния акт за цифровите услуги.

„Тему“ има средно над 45 милиона потребители месечно в Европейския съюз, което поставя платформата над прага за определяне като VLOP според разпоредбите на акта.

По силата на днешното решение „Тему“ ще трябва в срок до края на септември 2024 г. да спазва най-строгите правила съгласно Акта за цифровите услуги, като например задължението надлежно да оценява и смекчава всички системни рискове, произтичащи от техните услуги, включително продажбата на фалшифицирани стоки, опасни или незаконни продукти и изделия, които нарушават правата върху интелектуалната собственост.

От „Тему“ се изисква да структурира своята платформа, включително потребителски интерфейси, алгоритми за препоръки и условия на обслужване, за да смекчи и предотврати рисковете за безопасността и благосъстоянието на потребителите.

Европейската комисия вече е определила 24 много големи онлайн платформи и търсачки съгласно Законодателния акт за цифровите услуги.

Допълнителна информация е налична в съобщението за медиите.

Данни

Дата на публикуване
31 Mай 2024 г.
Автор
Представителство в България