Направо към основното съдържание
Лого на Европейската комисия
Представителство в България
Новинарска статия1 Mарт 2024 г.Представителство в БългарияВреме за четене 1 мин

Преглед на резултатите, постигнати от Комисията „Фон дер Лайен“

Комисията "Фон дер Лайен"

Днес Европейската комисия публикува преглед на основните резултати, постигнати от колегиума на членовете на Комисията след встъпването им в длъжност на 1 декември 2019 г. В публикацията се описва подробно как Комисията е поддържала последователно дейностите по шестте приоритета, определени от нея в началото на мандата, като същевременно е намирала решения на някои от най-големите изпитания, пред които е изправена Европа.

От преодоляването на глобалната пандемия до справянето с екстремните метеорологични явления, свързани с изменението на климата, от реакцията на бруталната агресивна война на Русия срещу Украйна до управлението на най-тежката енергийна криза от десетилетия насам: подробният преглед показва как тази Комисия, въпреки натиска от множество кризи, действа решително и се справя с предизвикателствата.

Комисията предприе действия във връзка с опасенията на европейците, и успя да се справи с ключови предизвикателства, пред които са изправени бъдещите поколения в ЕС. На световната сцена настоящата Комисия помогна на ЕС да стане по-силен и по-смел, като предприе редица действия, свързани с геополитическите предизвикателства.

Прегледът на резултатите включва брошура, хронограма, отразяваща основните моменти от последните четири години, тематични информационни документи, както и уебсайт с интерактивни функции.

Данни

Дата на публикуване
1 Mарт 2024 г.
Автор
Представителство в България